Nämä lisäravinteet viedään käsistä alkuvuodesta!

Nämä lisäravinteet viedään käsistä alkuvuodesta!

Alkuvuodesta lisäravinteiden myynnissä on selvä piikki. Laihdutustuotteet menevät kuumille kiville, mutta myös vitamiinit, varsinkin D-vitamiini, tekevät hyvin kauppansa. Kaiken kaikkiaan lisäravinteiden kulutus on kasvanut koko ajan tasaisesti.

Vuoden alusta ihmiset aina skarppaavat: se näkyy piikkinä kuntosaleilla, luontaistuote- ja lisäravinnekaupoissa sekä varsinkin laihtusvalmisteiden myynnissä. Uudenvuoden lupauksen tehneet jaksavat skarpata yleensä ainakin tammikuun.

Laihdutusvalmisteita myydään runsaasti juuri nyt. Luontaistuotekaupoissa halutaan kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin vain myydä pilleripurkkia:

- Opastamme ravintoasioissa muutenkin. Korostamme liikunnan, levon ja ravinnon tärkeyttä, siihen päälle tulevat sitten ravintolisät, kertoo kauppias Marjut Kettunen Kajaanin Prisman Lifesta Yle Uutisille.

Kettusen mukaan samalla, kun luontaistuotteiden ja lisäravinteiden kysyntä on kymmenessä vuodessa jatkuvasti kasvanut, myös asiakkaiden tietämys tuotteista on lisääntynyt. Nyt luontaistuotekaupasta haetaan tiettyä tuotetta, josta tiedetään jo etukäteen paljon. Syynä tähän on netistä saatava valtava tietomäärä sekä ylipäätään ihmisten ja mediankin kiinnostus terveys- ja ravitsemusasioihin. Kettusen mukaan ihmiset ovat vähitellen alkaneet ymmärtää lisäravinteiden ennaltaehkäisevän vaikutuksen.

Eri vuodenaikoina käy kaupaksi eri lisäravinteet. Alkuvuodesta viedään käsistä lauhdutustuotteet sekä D-vitamiini ja muut vitamiinit.


Takaisin

Siirry alkuun