Heikottaa, treeni ei suju? Voit kärsiä anemiasta vaikka hemoglobiini olisi normaali

04.04.2016

Himourheilija saattaa tietämättään kärsiä anemiasta, vaikka hemoglobiinitasot olisivat normaalit tai jopa korkeat. Raudan puute taas haittaa treenaamista ja tuntuu väsymyksenä.

 

Jos olo tuntuu vetämättömältä, väsyttää, treeni ei kulje eikä jalka nouse, kannattaa mennä heti otattamaan verikokeet ja niistä rauta-arvot. Siis oikeat verikokeet, ei pelkästään sormen päästä mitattavaa hemoglobiinia, sillä se ei kerro mitään.. » Lue lisää

Tuliko treenattua oikein? Näistä merkeistä sen tiedät!

29.03.2016

Lihakset ihan piipussa, jalat pettä alta ja veren maku tuntuu suussa? Tästäkö tunnistaa onnistuneen treenin? Ei suinkaan, unohda vanhat rääkkäysmetodit! Treenin ei tarvitse tuntua kuolemalta, jotta se olisi tehokas!!!

 

Treenin ei tarvitse hajottaa ja piiskata kroppaa ihan äärimmilleen, ainakaan liikuntatieteiden apulaisprofessori Jessica Matthewsin mukaan, jota haastateltiin The Greatist-sivustolla. Päin vastoin, veren maku ja kaatokunto voivat yhtä hyvin olla merkki siitä, että nyt ollaan.. » Lue lisää

Mistä vegaani saa proteiinia?

16.03.2016

Vegaaniruokavaliosta on puhuttu viime aikoina paljon, sillä vastikään julkaistu kohukirja Vähemmän lihaa puoltaa vanhasti kasvisruuan lisäämistä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin. Mutta miten rankka treeni ja vegaaniruokavalio saadaan sopimaan yhteen?

 

Todella monet tutkimukset puoltavat kasvisruokavaliota: pelkästään kasviksia syövät ihmiset ovat olleet tutkimuksessa kuin tutkimuksessa aina terveimpiä ja heillä on vähiten esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja.. » Lue lisää

Tämä treeni-ilmiö kasvattaa lihaksia ilman lisäravinteitakin

22.02.2016

Pitkästäkään treenitauosta ei kannata huolestua, sillä elimistöllä on oma äärimmäisen tehokas keinonsa säilyttää lihakset tauosta huolimatta. Toki tämä edellyttää sitä, että on joskus ollut ahkera ja treenannut.

Uusimpien tutkimusten mukaan lihaksilla on ilmiömäinen kyky säilyttää muistissaan parhaimmillaan ollut lihaskunto, jopa vuosikymmenien, ehkä koko loppuelämän ajan! Tämän on huomannut moni kuntosalilla käynyt.. » Lue lisää

Tämä rasva on erinomainen lisä treeniruokavalioon

16.12.2015

Kookosöljyllä sanotaan olevan useita terveysvaikutuksia. Tämä kasviperäinen öljy kannattaa ottaa osaksi treenaajan ruokavaliota korvaamaan kovaa rasvaa. Kookosrasvaa voi käyttää todella monin eri tavoin.

Kookosöljy on mielenkiintoinen rasva: jotkut sanovatkin, että jokaisella naisella pitäisi aina olla kolme purkkia kookosöljyä. Yksi keittiössä, yksi kylpyhuoneessa, yksi makuuhuoneessa. Kookosöljy on monipuolinen, sillä sitä voi käyttää vartalo- ja kasvovoiteena.. » Lue lisää

Lihastohtori: Näistä lisäravinteista on tutkitusti hyötyä

01.12.2015

Useimpia lisäravinteita on tutkittu melko vähän. Monet kritisoivat lisäravinne- ja luontaistuotealaa muutenkin täysin villiksi, sillä tuotteet luokitellaan elintarvikkeiksi ja siksi valvonta kuuluu kokonaan valmistajille. On kuitenkin joitakin tuotteita, joita on nyt tutkittu riittävästi ja asiantuntijatkin voivat niitä suositella.

Lihastohtoriksikin nimitetty Jyväskylän yliopiston akatemiatutkija Juha Hulmi on samannimisellä blogillaan tullut erittäin tunnetuksi voimailijapiireissä.. » Lue lisää

Saatko tarpeeksi antioksidantteja?

24.11.2015

Urheilijan on erityisen tärkeää saada ruuasta ja lisäravinteena tarpeeksi antioksidantteja, sillä elimistö on rankassa treenissä todella kovilla. Katso listasta, saatko tarpeeksi antioksidantteja ja monipuolisesti!

Urheilijan kovassa treenissä vapautuu paljon vapaita happiradikaaleja, jotka pyrkivät reagoimaan solutasolla ja näin tuhoamaan soluja. Tämän estämiseen elimistöön tarvitaan runsaasti erilaisia antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaita happiradikaaleja ja estävät reaktiot.

Antioksidantteja.. » Lue lisää

Näin selviät kaamoksesta - älä unohda lisäravinteita

18.11.2015

Lähes puolet suomalaisista aikuisista kärsii jollakin tavalla kaamoksesta, kertoo THL:n tutkimus. Kaamokseen reagoiminen riippuu erityisesti tekeekö töitä ulkona vai sisällä, mutta myös ihan puhtaasti geneettisistä syistä.

Kaamos ei siis ole mikään läpihuutojuttu Suomessa. Kaamosoireet voivat olla pahimmillaan niin pahoja, että ne lamaannuttavat työnteon. Yleisiä kaamosoireita ovat erityisesti alakuloisuus ja masennus, yöunen laadun heikkeneminen, ruokahalun muutokset ja uneliaisuus.

Iltalehden.. » Lue lisää

Näin lisäät tyytyväisyyttä itseesi - fitnessmallien vinkit

30.10.2015

Uusi Fitnessmalli Janette Karvonen sekä vuoden 2010 fitnessmalli Janni Hussi ovat huomanneet, että erittäin monia nuoria suomalaisnaisia vaivaa huono itsetunto. Naiset itsekin tietävät, millaista on painia huonon itsetunnon kanssa. Siksi he antavatkin muutaman vinkin, joista tässä painissa voi olla apua!

Janette Karvonen myöntää Voicen haastattelussa, että hänelläkin on ollut aika, jolloin itsetunto oli täysi nolla. Huolimatta siitä, että nyt nainen on itsevarma kaunotar, joka ei pelkää.. » Lue lisää

Jutta Gustafsberg: Tehoa treeniin mausteilla

21.10.2015

Mausteet, varsinkin tuliset sellaiset, aktivoivat ja tehostavat tutkitusti rasvanpolttoa, jolloin niistä on selkeää apua laihdutuksessa sekä tiukassa treenissä. Jutta suosittelee käyttämään rohkeasti yrttejä ja tulisia mausteita ruuassa päivittäin.

Uuden ruotsalaistutkimuksen mukaan mausteet auttavat polttamaan rasvaa ja suojaavat ikääntymiseltä. Ruotsalaisprofessori Charlotte Erlanson-Albertssonin mukaan mausteiden ja yrttien antioksidantit suojaavat ikääntymisen.. » Lue lisää

Asiantuntija: Joissakin piristävissä lisäravinteissa jopa kuolemanriski!

30.09.2015

Dopingasiantuntija varoittaa vakavasti kotikuntoilijoita ja urheilijoita joissakin lisäravinteissa piilevästä valtavasta riskistä: joissakin tapauksessa se voi vaikka aiheuttaa kuoleman!

Joissakin Suomessakin lisäravinteena käytettävissä aineissa on Kansainvälisen antidopingtoimikunnan Wadan kieltämää ainetta, jota ei ole käytännössä tutkittu ollenkaan. Kyseessä on 4-amino-pentaani, jota käytetään piristeenä ja piristävissä PWO-valmisteissa.

Suomen.. » Lue lisää

Kovaa treenaavilla nuorilla raudan puutosta

15.09.2015

Yllättävän monella suomalaisella on puutosta hyvinkin perusravintoaineelta tuntuvista aineista. Uusimpien tutkimusten mukaan varsinkin nuoret kärsivät monenlaisista puutoksista.

Uusimpien tutkimusten mukaan varsinkin nuorilla naisilla on puutosta monenlaisista ravinto- ja kivennäisaineista. Joitakin trendikkäänä pidettyjä aineita sen sijaan saatetaan saada liian vähän. Terveydenhuollon tohtori Laura Sinisalo muistuttaa Iltalehden haastattelussa, että vaikka tuntuu, että raudan puute.. » Lue lisää

Tutkijat: Pelkästään kalorien tuijottamien ruokavaliossa haitallista

01.09.2015

Pelkästään kalorien tuijottaminen ruokavaliossa voi olla jopa haitallista laihduttajalle ja treenaajalle, sanovat The Journal of the American Medical Associationin lihavuusasiantuntijat. Paljon enemmän on merkitystä sillä, missä muodossa me pistämme energian suuhumme.

Pelkkä kalorien tuijottaminen ei takaa asiantuntijoiden mukaan pysyviä lopputuloksia laihduttamisessa. Vanha metodi, syö vähemmän, liiku enemmän, ei suoraan toimi, jos ihminen syö sen vähäisen määrän huonoa.. » Lue lisää

Nyt treenataan nopeasti ja kovaa

25.08.2015

Nyt trendinä on treenata kunnolla ja kovaa, tehokkaasti pienessä ajassa. Kun syksyn jumpat ja ryhmäliikuntatunnit avaavat ovensa, asiantuntijoiden mukaan nopeimmin täyttyvät kovaa ja lyhytkestoisesti vedetyt treenit.

Aiemmin trendinä oli liikkua kauan ja huolellisesti, kehoa huoltaen ja hitaasti sykettä nostattaen. Viime vuosina trendi on olennaisesti muuttunut: nyt suosituimpia liikuntamuotoja onkin treenata kovaa ja lyhytkestoisesti, kovalla sykkeellä.

- Tällä hetkellä korkean sykkeen treenit ja erilaiset.. » Lue lisää

Syötkö lisäravinteita? Proteiinilisät voivat johtaa häiriösyömiseen etenkin miehillä

13.08.2015

Proteiinipatukat ja proteiinijuomat voivat toki olla hyvä ekstra rankan treenin jälkeen, mutta jos huomaat korvaavasi niillä aterioita, hälytyskellojen tulisi soida. Lisäproteiinin käyttäminen saattaa tutkimusten mukaan nimittäin johtaa helposti häiriösyömiseen varsinkin miehillä.

Nykyinen kauneusihanne lihaksikkaine vähärasvaisine vartaloineen ei suinkaan ole helpommin toteutettavissa kuin takavuosien langanlaiha vartaloihanne. Aiemmin syömishöiriöistä kärsivät useimmiten.. » Lue lisää

Lisää tehoa treeniin superfoodeilla!

18.07.2015

Superfoodeissa eli superruuissa on erittäin paljon ravintoaineita tiiviissä muodossa. Siksi ne sopivat hyvin urheilijan ja kovaa kuntosalitreeniä harrastavan ruokalistalle, jopa korvaamaan muut lisäravinteet. Ja aivan ilman lisäaineita!

Superfood on siis yleisnimitys ruoka-aineille tai kasveille, joissa ravintoaineita on erittäin paljon tiiviissä muodossa. Superruuat pitävät hyvin kylläisenä, auttavat elimistöä pysymään terveenä ja kunnossa ja ennen kaikkea auttavat urheilijaa saavuttamaan.. » Lue lisää

Kreatiinin pitkäaikaisesta käytöstä ei ole tutkimusta

02.07.2015

Kreatiini on lähes jokaiselle voimaharjoittelijalle tuttu aine, sillä se on yleinen ainesosa urheilu- ja palautusjuomissa. Kreatiinin on tutkimuksissa todettu lisäävän hetkellistä suorituskykyä ja nopeuttavan aerobisten suoristusten palautumisessa. Lyhytaikaisessa käytössä ei ole havaittu sivuvaikutuksia, mutta pitkäaikaisia tutkimuksia aineen säännöllisestä käytöstä ei ole.

Kreatiini on aine, joka varastoi energiaa lihaksiin. Sitä saadaan osaksi ruuasta kalasta ja lihasta ja.. » Lue lisää

Lihasmassaa kasvattavat lisäravinteet lisäävät miehen riskiä kivessyöpään

22.06.2015

Tuoreen tutkimuksen mukaan säännöllisesti lihasmassaa kasvattavia lisäravinteita käyttävät miehet saavat useammin kivessyövän kuin miehet, jotka eivät käytä lisäravinteita. Riski on jopa 65 prosenttia suurempi.

Yalen yliopiston uusi tutkimus paljasti, että jokin ainesosa proteiinia, kreatiinia ja androsteneonia sisältävissä lisäravinnevalmisteissa.. » Lue lisää

Kehon ravitsemusmittauslaitteet antavat joka kerta eri tuloksen

11.06.2015

Kuningaskuluttaja testasi hyvinvointipalveluja myyvien firmojen käyttämiä kehon pikamittauslaitteita, joiden pitäisi ilmoittaa elimistön vitamiini- ja kivennäisainetasot. Tulokset eivät olleet kovin vakuuttavia, sillä jokaisella mittauskerralla samakin laite antoi eri tulokset.

Urheilijat, kuntoilijat ja muuten vain terveystietoiset ihmiset ovat innostuneet mittauttamaan elimistönsä suojaravintoainepitoisuuksiaan, jotta osaavat ruokavaliollaan tai lisäravinteilla paikata puutteita. Näitä mittauksia tehdään.. » Lue lisää

Asiantuntija: Tämän takia puhdas kasvisruokavalio ei ole hyvä

29.05.2015

Iltalehden bloggari Sami Sundvik on herättänyt vilkasta keskustelua blogissaan kasvisruokavalion puolesta ja vastaan. Uusimmassa blogipäivityksessään hän kertoo omasta kokemuksestaan, miksi puhdas kasvisruokavalio ei ole hyvä.

Tässä Sundvikin pointit:

1. Kasvissyöjät eivät elä sen pidempään.

Yleinen väite siitä, että kasvissyöjät eläisivät pidempään ei pidä paikkaansa. Pitkään elävien heimojen pitkän iän.. » Lue lisää

Ravitsemusmittauksella tietoa kehon hivenainetasosta

22.05.2015

Syön terveellisesti, mutta saanko silti kaikki tarvitsemani ravintoaineet ruuasta? Tämä seikka mietityttää monia ravitsemuksesta kiinnostunutta. Nykyään oma ravitsemustaso onkin helppo selvittää, sillä yhdellä testillä selviää monta asiaa.

Terveellinen ruoka lautasella ei vielä takaa sitä, että saat kaikki mahdolliset ravintoaineet soluihisi saakka. Toki perusolotilasi kertoo paljon: jos olo on hyvä ja virkeä, ei ole mitään kipuja missään, mittauksiin ei varmasti.. » Lue lisää

Tässäkö uusin ruokavaliovillitys?

15.05.2015

Ensin ei syödä rasvaa, sitten ei saa syödä viljoja, sitten sokeria ja nyt - nyt vältellään maitoa! Maidottomuus on uusin ruokavaliovillitys ainakin dieetti- ja lifestyleblogien perusteella.

Suomalaiset fitness- ja terveysbloggaajat tietävät, mikä on uusinta uutta dieettipuolella - he ovat jo jonkin aikaa vältelleet maitoa ruokavaliossaan. Vaikka tällä hetkellä näyttääkin siltä, että perusterveellinen ruokavalio laadukkaine ruoka-aineineen olisi muodissa, niin ainaista extremeä ruokavalioonsa.. » Lue lisää

Treenaatko kovaa? Näin et loukkaannu niin herkästi

08.05.2015

Kovaa treenatessa loukkaantumisriski kasvaa. Voi tulla lihasrevähdyksiä, jänteet voivat olla kovilla, pahimmillaan jopa luut ovat kovalla rasituksella. Joskus jopa välilevynpullistuma on mahdollista.

Kovassa treenissä teknisellä suorittamisella on suuri merkitys: mitä suuremmat painot, sen tärkeämpää on oikeanlainen liike ja oikeat liikeradat. Katso millä keinoilla saat pienennettyä loukkaantumisriskiä kuntosalilla ja parannettua treenin miellyttävyyttä.

1. Lämmittely on kaiken a ja o!.. » Lue lisää

Näin treenaaminen parantaa parisuhdetta

30.04.2015

Kuntosalilla tai lenkkipoluilla vietetty aika on äkkiseltään pois yhteisestä löhöilystä. Se kuitenkin antaa itsensä moninverroin takaisin!

Katso 10 syytä, miksi treenaamiseen kannattaa satsata ja miksi sitä kannattaisi tehdä nimenomaan yhdessä.

1. Liikunta vähentää stressiä. 

Liikunta on yksi parhaita stressin lievityskeinoja, nykyään jopa lääkärit määräävät reseptillä liikuntaa stressinhoitoon. Liikunta saa aikaan endorfiinihöyryn.. » Lue lisää

Tiedosta fitness-dieettien vaarat

14.04.2015

Monet blogeissa ja netissä leviävät dieetit on tarkoitettu ennen kilpailuja noudetettaviksi eikä niitä voi käyttää ympärivuotisena ruokavaliona. Tärkeää onkin tiedostaa tarkasti, mitä suuhunsa pistää.

Ravintovalmentaja Johanna Vuorenmaa varoittaa Ilta-Sanomien haastattelussa fitness-urheiluun suunnitelluista netissä leviävistä ruokavalioista, sillä ne ovat useimmiten viimeistelyvaiheen ruokavalioita.. » Lue lisää

Fitness-urheilua tutkittu vielä vähän

02.04.2015

Fitness-urheilun terveydellisiä hyötyjä ja haittoja on tutkittu todella vähän, vaikka sitä harrastetaan yhä enemmän. Uusi Jyväskylän yliopistossa tehtävä tutkimus aikoo kartoittaa fitness-urheilun ja dieettien vaikutusta naisten terveyteen.

Fitness on todella päivän sana, varsinkin, jos lukee urheilualan lehtiä ja ihan iltapäivälehtien terveyssivuja. Fitness-lookiin pyritään jopa terveysliikunnan puolella, sillä hyvän lihaskunnon merkitystä on alettu yhä enemmän.. » Lue lisää

Paljonko on sopiva määrä proteiinia voimaharjoitteluun?

20.03.2015

Proteiini on tärkeä osa kenen tahansa terveellistä ravintoa, mutta laihduttajille ja paljon urheileville sekä varsinkin lihaskuntoa kasvattaville sen riittävä saaminen on elintärkeää. Katso mikä on sopiva määrä proteiinia ja mistä sitä saa.

Saanko tarpeeksi proteiinia ruuasta, vai onko syytä napata sitä lisää lisäravinteena palautusjuomissa tai välipaloina? Riittävän proteiinin määrä riippuu ihmisen koosta, liikunnan määrästä ja laadusta.. » Lue lisää

Liikuntabuumi pitää urheilukauppaa vilkkaana taantumassakin

13.03.2015

Liikunta-alalla menee lujaa, siitäkin huolimatta, että taantumassa kaupan alan tuloksen ovat painuneet miinukselle joka puolella. Kauppaa pitää yllä liikuntabuumi, jossa jokaisen on vähintään harrastettava terveysliikuntaa.

Uusia kuntosaleja tupsahtelee sinne sun tänne, netin henkilökohtaiset treeniohjelmat elävät kukoistustaan, personal trainerin palveluja kysytään yhä useammalla paikkakunnalla. Tässä sivussa myös lenkkareiden ja muiden urheiluvälineiden kauppa on kiihtynyt, samoin.. » Lue lisää

Asiantuntijat puhuvat lisäravinteiden puolesta ja vastaan

26.02.2015

Lisäravinteet jakavat alan asiantuntijoiden, kuten ravitsemus- ja fysioterapeuttien mielipiteitä. Yhdestä asiasta he ovat kuitenkin samaa mieltä.

Tarvitseeko tavallinen kuntourheilija lisäravinteita mihinkään? Länsi-Suomen haastattelemat asiantuntijat ovat asiassa täysin vastakkaisilla linjoilla: Yleensä ei, vastaa ravitsemusterapeutti Annamaija Leppimäki, todennäköisesti, vastaa taas fysioterapiayrittäjä Esa Lehtovaara.

Annamaija Leppimäen kokemuksen mukaan vain kilpaurheilijat.. » Lue lisää

Asiantuntija: Melatoniini ei täysin vaaratonta

10.02.2015

Unilääkkeenä käytettyä hormonivalmistetta melatoniinia on pidetty täysin vaarattomana ihmisen terveydelle. Nyt asiantuntija torppaa käsityksen: melatoniini saattaa sekoittaa ihmisen kehon toimintaa.

Melatoniini lienee yleisin ja tunnetuin itsehoitovalmiste, jota saa apteekista ilman reseptiä ja luontaistuotekaupoista. Melatoniini myydään ravintolisänä ja sillä edesautetaan nukahtamista.

Melatoniini on ihmisen kilpirauhasessa syntyvä pimeähormoni, joka aiheuttaa väsymyksen. Melatoniinia on käytetty.. » Lue lisää

Nämä lisäravinteet viedään käsistä alkuvuodesta!

27.01.2015

Alkuvuodesta lisäravinteiden myynnissä on selvä piikki. Laihdutustuotteet menevät kuumille kiville, mutta myös vitamiinit, varsinkin D-vitamiini, tekevät hyvin kauppansa. Kaiken kaikkiaan lisäravinteiden kulutus on kasvanut koko ajan tasaisesti.

Vuoden alusta ihmiset aina skarppaavat: se näkyy piikkinä kuntosaleilla, luontaistuote- ja lisäravinnekaupoissa sekä varsinkin laihtusvalmisteiden myynnissä. Uudenvuoden lupauksen tehneet jaksavat skarpata yleensä ainakin tammikuun.

Laihdutusvalmisteita myydään.. » Lue lisää

Pokkari painonhallinnasta

21.05.2011

Christer Sundqvistin uutuuskirja on kirjamarkkinoiden ensimmäinen romaani painonhallinnasta. Sietämätön leveys sisältää jännittävän tarinan, tarjoten samalla terveysvalistusta. Se pureutuu yhteiskuntamme akuuttiin ja kasvavaan ongelmaan, ylipainoon.

Sietämätön leveys on Christer Sundqvistin ensimmäinen romaani. Kirjan kautta hän pyrkii ravistelemaan vallitsevaa ravitsemus- ja terveyskeskustelua sekä tarjoamaan ihmisille vastauksia laihdutukseen ja painonhallintaan liittyviin kysymyksiin. Kirjan muodoksi valikoitui.. » Lue lisää

Laihdutusvalmiste polttaa yhtä paljon kaloreita kuin 20 minuutin kävely

10.02.2010

Uusi painonhallintatuote, jota testattiin Oklahoman yliopistossa, vaikuttaa lupaavalta. Tutkimuksen mukaan sillä saadaan sama rasvanpolttovaikutus kuin kahdenkymmenen minuutin kävelyllä. Tuote joka testattiin sisälsi mustaa pippuria, cofeiinia ja konsentroidussa muodossa olevaa kapsaisiinia, ainetta joka tekee chilistä tulisen. Oklahoman yliopiston tutkimuksen mukaan tuotetta käyttämällä energiankulutus lisääntyi kolmesta kuuteen prosenttia. Tulos on tilastollisesti niin merkittävä että se oikeuttaa tuotteeseen liitettävät.. » Lue lisää

Anabolisten steroidien käyttö vahingoittaa munuaisia

16.11.2009

Yksinkertaistettuna munuainen ei siis toimi kuten pitäisi, vaan päästää lävitseen normaalia enemmän virtsaan erittynyttä valkuaista, mikä taas puolestaan aiheuttaa muun muassa turvotusta eri puolille kehoa. Munuaisen oireet ovat hieman samankaltaisia niiden oireiden kanssa joita tavataan sairaalloisen lihavilla ihmisillä, mutta tutkimuksessa ilmenneet kehonrakentajien oireet ovat vielä vakavampia.
Tutkijoiden näkökanta on, että äärimmilleen viety lihasmassan lisäys pakottaa munuaisen lisäämään.. » Lue lisää

Kofeiinin nauttiminen vähentää harjoittelun jälkeisiä lihaskipuja

04.11.2009

Kahvi on tullut tunnetuksi urheilijoilla lähinnä valppautta ja kestävyyttä lisäävänä juomana. Kehonrakentajat käyttävät kahvia myös vilkastuttamaan aineenvaihduntaa, varsinkin dieettikaudella. Kahvilla on todettu yksi urheilussa ja kuntoilussa merkittävä piirre lisää. USA:ssa Georgian yliopistossa tehty tutkimus viittaa siihen, että kofeiini ehkäisee harjoituksen jälkeisiä lihaskipuja. Kohtuullinen kofeiinin nauttiminen, joka vastaa noin kahta kahvikupillista, voi auttaa ehkäisemään harjoittelun jälkeisiä.. » Lue lisää

Laihdutusvalmiste polttaa yhtä paljon kaloreita kuin 20 minuutin kävely

06.05.2009

Uusi painonhallintatuote, jota testattiin Oklahoman yliopistossa, vaikuttaa lupaavalta. Tutkimuksen mukaan sillä saadaan sama rasvanpolttovaikutus kuin kahdenkymmenen minuutin kävelyllä. Tuote joka testattiin sisälsi mustaa pippuria, cofeiinia ja konsentroidussa muodossa olevaa kapsaisiinia, ainetta joka tekee chilistä tulisen

Oklahoman yliopiston tutkimuksen mukaan tuotetta käyttämällä energiankulutus lisääntyi kolmesta kuuteen prosenttia. Tulos on tilastollisesti niin merkittävä että se oikeuttaa tuotteeseen.. » Lue lisää

Lihaskunto tärkeämpää kuin aiemmin on luultu

23.03.2009

UKK-instituutin liikuntasuositukset päivitettiin 23.3. vastaamaan uusittua aikuisten (18—64 v) terveysliikunnan suositusta. Suosituksissa korostuu aikaisempaa enemmän lihaskunnon merkitys terveydelle. Kestävyyskuntoa kehittävälle liikkumiselle on asetettu viikoittainen kokonaisaika, joka määräytyy liikkumisen rasittavuuden mukaan. Terveysliikunnan suosituksen uudistaminen perustuu laajaan tieteelliseen kirjallisuuskatsaukseen. Liikunnan terveysvaikutuksista on yhä enemmän vahvaksi luokiteltua tieteellistä näyttöä.» Lue lisää

Syöminen on joillekin vaikeaa

02.03.2009

Moni tuntee nykyään jonkun, jolla on syömishäiriö. Itsekin tiedän ihmisiä jotka ovat kärsineet siitä. Mitä oikein tarvitaan syömishäiriön syntymiseen? Sitä eivät taida oikein parhaimmatkaan asiantuntijat vielä tietää.

Aivan talonpoikaisjärjellä ajateltuna on mahdoton sairastaa syömishäiriötä, ellei ole jollain tapaa itsekäs; katse kääntyy omiin tekemisiin ja tekemättä jättämisiin. Tällä mielipiteelläni en tahdo syyllistää.. » Lue lisää

Syötkö tyhjiä kaloreita?

22.01.2009

Tyhjät kalorit ovat sellaisten elintarviketuotteiden antamaa energiaa, jotka ovat ravintoköyhiä, eli niiden ravintoainetiheys on heikko tai olematon. Hyvä esimerkki tästä on valkoinen sokeri. Se kulkee aineenvaiduntamme läpi kuluttaen elimistömme tärkeitä aineita, mutta se ei kuitenkaan tuo kehoomme mitään muuta kuin energiaa. Toisin sanoen sokeri antaa energiaa, mutta kuluttaa kaikkea muuta. Onneksi valkoiselle sokerille on myös hyviä vaihtoehtoja, kuten hunaja, ja leivontaankin soveltuva täysruokosokeri.

» Lue lisää

Pidä huolta lihaksistasi!

22.01.2009

Laihduttaminen alkaa olla läntisessä maailmassa todella suuren ihmisryhmän haaste. Diabetes lisääntyy, vaikka kuinka olisimme vähärasvaisella ruokavaliolla. Kaupat tursuavat kevyttuotteita laidasta laitaan. Jotain on siis pielessä ja melko pahasti. Ihmiset ovat liikuntaharrastuksen suhteen jakautumassa kahteen eri ryhmään. On ne, jotka ovat innokkaita ja harrastavat liikuntaa useina päivinä viikossa. Sitten on ryhmä joka tekee istumatyötä, ja työpäivän jälkeen he surffailevat netissä ja tv-kanavilla.. » Lue lisää

C-vitamiinin saantisuositus vanhentunut

21.01.2009

C-vitamiini on vitamiini, jota ihmiskeho ei pysty tuottamaan toisin kuin jotkut eläimet, joten sitä tulisi saada ravinnosta. Koska C-vitamiini ei varastoidu kehoon, sitä tulisi saada ravinnosta joka päivä. Nykyinen päivittäinen saantisuositus on 60 mg. Tällä määrällä puutosoireet pysyvät pois. Vuosikausia suuri osa asiantuntijoista on ollut sitä mieltä, ettei tämän määrän ylittävästä lisäsaannista ole hyötyä. Silti esimerkiksi monet kehonrakennuksen.. » Lue lisää


Siirry alkuun