Soijaproteiini on kasviperäinen proteiini

Soijaproteiini soveltuu hyvin, kuten muutkin proteiinit, treenin yhteyteen estämään lihasproteiinin hajoamista sekä maksimoimaan lihaskasvua. Se on täysarvoinen, kasviperäinen proteiini, jota saadaan soijapavuista uuttamalla. Sen biologinen arvo on niin korkea, että sitä voidaan verrata parhaina pidettyihin maito- ja kananmunaproteiineihin. 

Soijaproteiini sopii vegaaneille

Soijaproteiini ei sisällä mitään eläinperäisiä ravintoaineita, joten se sopii niin vegetaristeille kuin vegaaneille sekä laktoosi-intoleranteille. Soijaproteiini on hyvä vaihtoehto vähentää treenauksen aiheuttamaa lihasproteiinin purkautumista sekä nopeuttaa palautumista treenin jälkeen. Ainoastaan leusiinipitoisuus on hieman matalampi kuin hera- tai kaseiiniproteiinilla. Leusiini on tärkeä tekijä juuri palautumisen suhteen.

Soijan aminohappokoostumus on kasvikunnan parhaita, sillä se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Nykyajan soijaproteiinivalmisteteet ovat hyvälaatuisia, ja ne koostuvat eläinproteiinilähteiden veroisisesta soija-isolaatista.

Kaseiiniin verrattuna soijaproteiinin etuna on kasviestrogeenit, jotka saattavat vaikuttaa myönteisesti veren rasva-arvoihin. Tästä on kuitenkin paljon ristiriitaista tietoa. 

Markkinoilla on olemassa monia hyviä soijaproteiinituotteita, jotka soivat hyvin sellaiselle, jotka eivät halua käyttää animaalisia proteiineja. Esimerkiksi Olimp Sojavit -soijaproteiiniin on lisätty metabolisia aktivaattoreita kuten L-kartiniinia, koliinia, inositoolia leusiiinistä sekä vitamiineja ja mineraaleja. 

 

 

Siirry alkuun