Vahvaa pumppia tehonlisääjistä

Todella tehokkaan pumpin treeniin on mahdollista saada muutamilla hyvin yksinkertaisille ja luonnollisilla aminohapoilla, joita ihmisen elimistössä on luonnollisesti muutenkin. Tehokkaaseen pumppiin ei välttämättä tarvita kemiallisia stimulantteja, kuten kofeiinia, joka joillakin aiheuttaa muun muassa päänsärkyä ja ylivireyttä.

Pumppia treeniin ei tarvitse halea myöskään mistään hormonitoimintaa edistävistä tuotteista, jotka sinänsä voisivat olla luonnollisia mutta eivät silti välttämättä toimi kaikilla. Parhaan pumpin saa ottamalla muutamia luonnollisia aminohappoja, joita useimmista tehonlisääjistä löytyy.

Paras pumppi ilman stimulantteja

Lähes kaikista tehonlisääjistä löytyy jotain keskushermostoa stimuloivia aineita, kuten kofeiinia, tauriinia ja vihreää kahvia. Nämä stimulantit eivät sovi kaikille, sillä joillekin kofeiini aiheuttaa vahvoja oireita rytmihäiöirstä keskittymisvaikeuksiin. Monissa tehonlisääjissä näitä stimulantteja käytetään nimenomaan keskittymiskyvyn parantamiseksi.

Viime vuosina markkinoille on tullut useita stimulanttivapaita tehonlisääjiä, joista monet ovat kiinnostuneita juuri siksi, että stimulantteja tulee muutenkin paljon päivän aikana esimerkiksi kahvista, toiset taas eivät halua nauttia niitä ollenkaan.

Stimulanttivapaita tuotteita on esimerkiksi Pump Hardcore -tuotteissa, joiden tehokeinona on lisätä veren typpipitoisuutta. Typpioksidi laajentaa verisuonia ja siten parantaa verenkiertoa myös hiussuonissa ja varmistaa ravintoaineiden nopean ja tehokkaan kulkemisen perille lihakseen saakka.

Paras pumppi verisuonia laajentamalla

On tutkittu, että lihakset kehittyvät nopeiten, kun ne saavat tarpeeksi tehokkaasti verta ja sitä kautta happea ja ravintoaineita käyttöönsä. Siksi monet tehokkaimmat pumpit tähtäävätkin nimeomaan verisuonien laajentamiseen. Tähän tehokkain on arginiini, joka lisää veren typpioksidipitoisuutta, joka puolestaa laajentaa verisuonia. Verisuonet rentoutuvat ja laajenevat mikä taas johtaa nopeampaan verenkiertoon.

Laajentuneet verisuonet näkyvät päällepäin selvästi, sillä varsinkin silloin, kun lihasten päällä ei ole paljoa rasvaa. Lihakset näyttävät suonikkailta ja verisuonet saattavat kuultaa läpi, kuten olemme saaneet kehonrakentajia katsoessa todeta. Naisten kannattaa ottaa tämä huomioon ennen pumppaavien tehonlisääjien käyttöä, sillä myös naisten verisuonet reagoivat samalla tavalla!

Siirry alkuun