Puhdistuskuuriin kannattaa valita sopiva aika

Elimistömme on todella kovalla koetuksella jatkuvasti siitäkin huolimatta, että söisimme hyvin terveellisesti. Saamme valtavat määrät elimistöömme kuulumattomia myrkkyjä ja yhdisteitä, raskasmetalleja, PAH-yhdisteitä ja ftalaatteja muovista, jäämiä kasvintorjunta-aineista, lisäaineita, pakokaasuja, tupakkaa, alkoholia... Näitä ylimääräisiä yhdisteitä tulee ruuan, juoman, hengityksen ja ihon kautta halusimme sitä tai emme.


Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus, sairastelu esimerkiksi ovat merkkejä siitä, että keho on ylikuormitettu kuona-aineilla.

Kehomme on viisas ja yrittää kyllä korjata tilanteen. Osa näistä ylimääräisistä yhdisteistä poistuu, mutta osa niistä kertyy sisäelimiin, maksaan ja munuaisiin sekä muualle elimistöön ja siellä haittaavat kehon normaalia toimintaa kuten hormonituotantoa. Näin puhdistuselimemme ovat kuitenkin jatkuvasti erittäin kovilla.

Paaston ja puhdistuskuurin merkitys

Tällainen taakka maksalle ja munuaisille rasittaa elimistöä ja pitkän ajan kuluessa altistaa erilaisille sairauksille. Jotta voimme edes vähän helpottaa puhdistuselimiimme tulevaa painetta, asiantuntijat suosittelevat jokaista suhteellisen tervettä jonkinasteiseen paastoon ja elimistön puhdistukseen ainakin kerran vuodessa. Näin annamme sisäelimillemme pienen loman ja vapautamme niitä niihin varastoituneista saasteista.

Kuinka puhdistus tehdään?

Puhdistuskuuri tehdään juomalla erilaisia kehoa puhdistavia juomia sekä paastoamalla samaan aikaan. Puhdistavat juomat tai tabletit ovat täysin luonnollisia ja luontaisia, niissä on esimerkiksi vihreää teetä tai erilaisista useimmiten vihreistä kasviksista uutettuja uutteita sekä yrttejä. Esimerkiksi Colonic Plus kehonpuhdistustableteissa on nokkosta ja voikukkauutetta. Nämä tabletit on tarkoitettu ruuansulatuksen tueksi normaalin ruokavalion yhteydessä.

Ortisin Method Draine Detox tuotteet sen sijaan on tarkoitettu nauttimaan pidemmän tai lyhyemmän paaston yhteydessä, sillä niiden tavoitteena on oikeasti saada elimistöä puhdistettua kuona-aineista ja myrkyistä. Se on terveellinen ja tasapainottava menetelmä kehonpuhdistukseen 7 päivässä. Detox-sarja sisältää muitakin tehokkaita ja vahvoja luomutuotteita, jotka aktivoivat aineenvaihduntaa siivoamaan kehon kuona-aineista.

Puhdistuskuurille kannattaa aina erikseen suunnitella aika ja rahoittaa tämä aika mahdollisimman rauhalliseksi. Puhdistuskuuria ei kannata esimerkiksi tehdä työmatkalla tai muuten hetkisellä hetkellä, sillä stressi saattaa pilata puhdistuksen.

Puhdistuskuurit lyhyesti

  • jokaisen länsimaissa asuvan keho tarvitsisi säännöllistä puhdistamista
  • tehokkain puhdistus on paastota samalla osittain tai kokonaan
  • puhdistuskuurit on koostettu erilaisista luonnon omista aineenvaihduntaa kiihdyttävistä tuotteista, joita nautitaan veden kanssa
Siirry alkuun