Piristävät tehonlisääjät tuovat puhtia treeniin

Kun huomaa löysäilevänsä ihan turhaan, kun huomaa olevansa väsynyt eikä treenikään kiinnosta, kun lihakset eivät tahdo millään vastata salilla tahdon ponnistuksiin, on varmasti oikea aika ottaa käyttöön jokin piristävä boosteri eli tehonlisääjä markkinoiden laajasta valikoimasta.

Boosterit tuovat lisää puhtia treeniin. Niissä on useita erilaisia koostumuksia, joiden ansiosta esimerkiksi lihasten solujen energiantuotanto tehostuu, mitokondrioiden energiantuotanto käynnistyy ja verisuonet laajenevat kuljettaen ravintoaineita tehokkaammin ja nopeammin perille soluihin.

Boostereissa on myös keskushermostoa stimuloivia aineita, jotka piristävät ja auttavat keskittymään käynnissä olevaan suoritukseen.

Piristävät boosterit vertailussa

Piristäviä urheilujuomia ja tehonlisääjiä on valtavasti erilaisia. Niistä oikeanlaisen ja itselle sopivan löytäminen voi olla todella hankalaa. Tällöin kannattaakin miettiä, millaista boosteria kaipaa.

Yksinkertaisimmat piristävät ovat pelkästään energiajuomia, joissa on esimerkiksi tauriinia tai kofeiinia. Ne stimuloivat keskushermostoa ja auttavat keskittymään käynnissä olevaan treeniin ja suoritukseen.

Jos huomaat lihasten väsyvän nopeasti, sinun kannattaa valita boosteri, joka sisältää tehoa lisääviä aineita. Näitä on esimerkiksi l-arginiini, joka lisää verenvirtausta laajentamalla vesisuonia. Miehille varoitukseksi, l-arginiini saattaa nostattaa seksuaalista halukkuutta!

Muita lihasten energiantuotantoa lisääviä aineita ovat ainakin kreatiini, karnosiini sekä ubikinoni eli koentsyymi Q10.

Kaikista monipuolisimmissa piristävissä tehonlisääjissä on laaja kirjo piristäviä aineita, energiantuotantoa lisääviä ja myös lihasten palautumisessa auttavia aineita, sopivia elektrolyyttejä ja kivennäisaineita sekä piristäviä aineita kuten guaranaa tai tauriinia.

Piristävät todella piristävät!

Piristäviä tehonlisääjiä käytettäessä kannattaa huomioida se, että ne todella piristävät! Vaikka ainesyhdistelmässä oli kuinka luonnollisia piristäviä aineita, kuten superfood guaranaa, se silti piristää todella. Tällaisten piristävien tehonlisääjien käyttöä kannattaakin välttää illalla, sillä ne vaikeuttavat unensaantia ja saattavat heikentää unen laatua. Sopiva aika niiden käyttöön onkin aamusta ja aamupäivästä.

Siirry alkuun