Valitse tuotemerkki
X
Fast
Finnmax
Gainomax
Isostar
Multipower
MusclePharm
MuscleTech
Self Omninutrition
Skip
Sportlife Nutrition
Star Nutrition
Supermass Nutrition
Vitargo
Fairing
Mhp
Nutriworks
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Palautusjuomat

45 tuotetta 3 kaupasta

Palautusjuomista on tullut keskeinen osa monen liikkujan ruokavaliota

Kuntosaliharrastuksesta on tullut suuri suosikki massan keskuudessa, ja palautusjuomapulloa kantaa mukanaan jo lähes jokainen kuntosaliharrastaja. Palautusjuomat ovat myös jo ihan normaali osa perusmarkettien valikoimaa. Siitä, onko palautusjuomilla loppujen lopuksi niin tärkeä osa tuloksiin pääsemisessä, ollaan montaa mieltä.

Ennen palautukseksi riitti normaali ravinto ja lepo. Palautusjuoman merkitys onkin joissain tapauksissa ylikorostunut, sillä lepo ja oikeanlainen ravinto ovat tärkeimmät palautuskeinot. Palautusjuomallakin on toki tehtävänsä, ja jos treenaa tosissaan, kannattaa palkkari ehdottomasti ottaa osaksi kunnon palautuspakettia. 

Palautusjuomien lisäksi kauppojen hyllyiltä löytyy myös muita palautumista nopeuttavia tuotteita: jauheita, geelejä ja patukoita. Tuotteista suosituimpia ovat kuitenkin nimenomaan juomat, sillä ne ovat erityisen helppoja - niitä ei edes tarvitse sekoittaa erikseen. Sopivaa tuotetta etsiessä kannattaa kiinnittää huomioita sokerin määrään, sillä useat valmiit tuotteet saattavat sisältää sitä paljonkin.

Palautusjuomasta todistetusti potkua palautumiseen

Palautusjuomasta todella on hyötyä: treeni saa lisää tehoja, lisäksi palautuminen, lihaskasvu ja voima lisääntyvät. Palautusjuoma ei kuitenkaan ole välttämätön. Ihan tavallinen, proteiinipitoinen ruoka ajaa saman asian, kunhan se saa riittävän nopeasti treenin jälkeen. Palautusateria tai -juoma kannattaa juoda puolen tunnin kuluttua treenin loppumisesta, jotta palautuminen saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti, ja lihasten tila muutettua lihasta hajottavasta eli katabolisesta anaboliseen eli lihasta rakentavaan tilaan. Tavallisen ruoan nauttiminen, esimerkiksi raejuuston, kanan tai maitorahkan nauttiminen, tulee halvemmaksi kuin palautusjuomien käyttäminen, mutta on toki työläämpää. 

Palautusjuomien hyöty on huomattu useissakn tutkimuksissa. Ilman niitäkin kehittyy kyllä, mutta kehittyminen voi nopeutua palautusjuomien ansiosta. Palautusjuoman ansiosta voi mahdollisesti treenata useammin, kun palautuminen nopeutuu. Palautusjuoman hyötyä ei kannata kuitenkaan yliarvioida. Jos treenaamisen peruspalikat, kuten riittävän intensiivinen treeni riittävän usein, runsas uni ja oikeanlainen ruokavalio, eivät ole kunnossa, ei palautusjuomastakaan ole tällaisessa tapauksessa juurikaan hyötyä. 

Vaikka palautusjuomat ovat nimenomaan kehonrakentajien, voimailijoiden ja kuntosaliharrastajien keskuudessa, on niistä hyötyä myös muille urheilijoille. Sekä kestävyysurheilijat, yleisurheilijat että käytännössä kaikki muutkin urheilijat hyötyvät palautusjuoman käyttämisestä. Sen suosio onkin viime vuosina kasvanut kaikkien urheilijoiden joukossa. 

 
Siirry alkuun