Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Biolatte
Bioteekin
Chained Nutrition
Fast
Finnmax
Lysi
Mutant
Olimp
Optimum Nutrition
PVL
Puhdistamo
Self Omninutrition
SmartSupps
Solgar
Star Nutrition
Axellus
Bringwell
Cocovi
Fairing
Foodin
Frantsila
Hankintatukku
Harmonia
Hartsport
Leadersportsnutrition
Midsonafinland
Moller
Nordic
Nutriworks
Pharbio
Pharmanord
Sanpharm
Valioravinto
Vianaturale
Vitabalans
Vitamar
Vitaprana
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Apteekkituotteet
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Omega-3 & rasvahapot

108 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Kalaöljyllä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia

Omega 3:a sisältävät rasvahapot lienevät suosituimpia ravintolisiä, eikä ihme. Ne ovat nimittäin elimistölle elintärkeitä rasvahappoja, jotka paitsi tukeva lihaksia, sydäntä ja aivoja niin parantavat henkistä hyvinvointia. 

Kalaöljy edistää terveyttä monipuolisesti. Sitä tarvitaan etenkin, jos ollaan dieetillä tai treenataan kovaa. Kalaöljyn syöminen kuuluu osaksi jokaisen terveellistä ja aktiivista elämää noudattavan ruokavalioon. 

Ihmisillä, jotka saavat ravinnostaan heikosti omega-3-rasvahappoja, on todettu erilaisia puutosoireita, kuten erilaisia iho-oireita, heikentynyttä näköä, hermostollisia oireita ja ääreishermostosairauksia. 

Omega 3-rasvahapot ovat ihmiselle elintärkeitä, joten niitä on saatava riittävä määrä säännöllisesti. Omega 3:a voi saada ruoasta, kuten rasvaisesta kalasta tai pellavansiemenistä, mutta sen riittävä saanti ruoasta voi olla hankalaa. Siksi Omega 3 suositellaan syömään ravintolisänä. 

Omega-3-rasvahapot esimerkiksi edistävät sydämen kuntoa, tukevat veren terveellisiä rasva-arvoja ja vaikuttavast suotuisasti verenpaineeseen. DHA tukee aivojen ja silmien normaalia toimintaa. Esimerkiksi odottavien ja imettävien äitien olisi tärkeää syödä kalaöljyä, sillä se tukee monin tavoin pienen lapsen kehitystä. 

Omega 3 on monia sairauksia ehkäisevä vaikutus. Se mm. pieentää merkittävästä sydänveritulpan uusiutumista sekä vähentää sydänkuoleman riskiä, parantaa verenkiertoa, estää verisuonten kalkkeutumista sekä silmänpohjan ikärappeuman riskiä merkittävästi. Kalaöljy myös lievittää nivelkipuja, sillä se on voimakkaasti tulehdusta ehkäisevä aine. 

Omega 3-rasvahapoilla on myös keskeinen vaikutus aivoihin: aivojen rasvasta 20 % on kalaöljyjä. Kalaöljyllä on siis dementiaa ehkäisevä vaikutus. Kalaöljyllä on hyvä vaikutus myös mieleen, sillä se voi parantaa mielialaa sekä ehkäistä masennusta, myös vastasynnyttäneillä äiteillä synnytyksen jälkeistä masennusta.

Omega 3-rasvahappojen saantisuositukset

Suomessa ravitsemussuositukset suosittelevat omega-3-rasvahappojen määräksi vähintään 1 % energiasta, josta EPA:a ja DHA:a tulisi olla vähintään 200 mg vuorokaudessa, sydänpotilaiden vielä enemmän. Noin 2-3 grammaa omega 3-rasvahappoja päivässä on riittävä määrä. Jos kalaa tulee syötyä vähemmän kuin 2-3 kertaa viikossa, kannattaa syödä lisänä omega 3-ravintolisää. 

 
Siirry alkuun