Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Finnmax
HCT
Puhdistamo
Scitec Nutrition
Star Nutrition
Vida
Cocovi
Foodin
Hankintatukku
Nutriworks
Silver
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

MSM

20 tuotetta 3 kaupasta

MSM auttaa ravintoaineiden imeytymisessä

MSM eli orgaanista rikkiä sisältävä yhdiste on välttämätön aine, joka edistää ihmisen solujen läpäisevyyttä ja siten edesauttaa erilaisten ravintoaineiden imeytymistä ja hyötykäyttöä. MSM:ää saa ruuasta, mutta se häviää esilaisten säilöntä- ja valmistusoperaatioiden jälkeen.

MSM:stä puhutaan usein pelkkänä orgaanisena rikkinä, vaikka siinä on muutakin kuin orgaanista rikkiä. Rikki syntyy valtamerissä, josta se kulkeutuu kasveihin ja osaksi meidän ruokaamme. Saamme MSM:ää pääasiassa siemenistä, täysjyväviljoista, soijapavuista, tomaatista ja raa'asta lehmänmaidosta. MSM on kuitenkin erittäin herkkä häviämään ruuasta, joten siksi ravintoaineiden nauttiminen tuoreeltaan ja raakana takaa parhaan MSM:n saannin.

Mihin MSM vaukuttaa?

MSM lisää solukalvojen läpäisevyyttä, jolloin kaikki tärkeät ravintoaineet kulkeutuvat paremmin perille solujen hyödynnettäväksi. Vastaavasti taas kuona-aineet ja myrkyt poistuvat ylimääräisinä soluista tehokkaammin MSM:n ansiosta. MSM:n ja D-vitamiinin yhteisvaikutuksesta keho taas alkaa rakentaa uusia soluja, joten MSM:llä on myös elimistöä nuorentava vaikutus.

MSM:n puute taas vaikuttaa solujen huonoon läpäisevyyteen ja kollageenin puutteeseen, jolloin ravintoaineet eivät pääse imeytymään yhtä tehokkaasti perille soluihin. Tämä näkyy esimerkiksi ihoryppyinä, suonikohjuina ja arpikudoksina. Tiettyjen sairauksien tilaa MSM:n puute pahentaa. Esimerkiksi allergiat, nivel- ja lihasongelmat, hiivatulehdukset ja kohonnut kolesteroli pahenevat.

Urheilijat ja MSM

Urheilijat käyttävät paljon MSM:ää sillä sen on huomattu vähentävän lihasarkuutta ja nopeuttavan lihasvaurioiden kuten revähdysten paranemista. Rikki on merkittävässä roolissa kollageenin muodostamisessa ja siten MSM:stä on hyötyä paitsi lihasten myös erilaisten tukikudosten hyvinvoinnissa.

MSM:llä on monia tehtäviä. Näitä tehtäviä ovat mm. terveiden sidekudosten ja nivelien toiminnan ylläpitäminen, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaaminen, immuunijärjestelmän toiminnan vahvistaminen, hormonitasapainon ylläpitäminen, ihon hyvinvointiin osallistuminen ja hiusten sekä kynsien kasvuun vaikuttaminen.


 Rankka urheilu vaatii elimistöltä paljon ja siten myös MSM:ää kuluu paljon.

MSM:n käyttö

MSM:ää myydään luonnollisena, kasveista uutettuna jauheena sekä synteettisenä valmisteena. Näistä luonnollinen on tietysti turvallisempi ja imeytyy paremmin, mutta eroista ei juurikaan ole tutkimusta.

Rankasti treenaavan kannattaa ottaa MSM:ää päivittäin. Sitä myydään jauheena, jota aloitetaan nauttia 1-2 teelusikallista päivässä. Liika suuresta annostuksesta saattaa tulla vatsaoireita eikä liikaa kannata muutenkaan ottaa ellei halua käyttää sitä terapeuttisesti esimerkiksi jonkin sairauden oireiden helpottamiseen. Voit jakaa omia kokemuksia tuotteista tuotteen infosivulla.

Siirry alkuun