Massanlisääjät toimivat nopeuttavana apuna lihasmassan kasvattamiseen

Lihasten kasvatus ei ole ihan helppoa hommaa, vaan vaatii pitkäjänteistä ja kovaa duunia, jotta tulokset alkavat näkyä. Vaikka tärkeintä on oikeanlainen treeni, riittävä uni ja oikeanlainen ruokavalio, on myös erilaisten massanlisäystuotteiden osuus monien lihastenkasvatusprojektissa merkittävä. Massanlisääjät eli gainerit nimittäin nopeuttavat ja helpottavat lihasmassan kasvattamista huomattavasti. 

Gainereista kaloreita

Gaineriksi eli massanlisääjiksi kutsutaan sellaisia runsaasti kaloreita sisältäviä ravintolisiä, jotka auttavat käyttäjäänsä saamaan lisää painoa ja rakentamaan lihasmassaa. Joillakin ihmisillä aineenvaihdunta on niin nopea, että massan kasvattaminen tavallisen ruoan avulla osoittautuu hyvin hankalaksi. Tällöin gainerit ovat erinomainen ja nopeasti tuloksia tuova ratkaisu. 

Massanlisääjät sisältävät runsaasti energiaa sekä tehoa lisääviä aineita, lisäksi ne nopeuttavat palautumista sekä täyttävät nopeasti tyhjentyneet energiavarastot. Massanlisääjät sopivat paitsi auttamaan palautumisessa niin lataamaan energiaa juuri ennen suoritusta. Pääasiassa massanlisääjien energia tulee hiilihydraateista ja proteiineista, mutta osassa on myös rasvaa tai kreatiinia. Hiilihydraatit massanlisäysjauheissa ovat yleensä nopeita, joten ne tukevat näin hyvin treeneistä palautumista sekä energianlatausta ennen treenejä. Usein gainereihin on voitu myös lisätä tärkeitä aminohappoja sekä vitamiineja ja mineraaleja. 

Kehonrakentajien ja kuntosalitreenajien valinta

Gainerit sopivat hyvin kehonrakentajille, kuntosalitreenaajille ja muille voimailijoille. Ne ovat tehokas ja turvallinen tapa lisätä lihasmassaa ja samalla jopa polttaa rasvaa kiihdyttämällä proteiinisynteesiä eli uusien lihasten rakentumista. Parhaat tulokset saa, kun gainereiden käytön yhdistää runsasproteiiniseen ruokavalioon ja riittävän intensiiviseen treeniin. 

Esimerkiksi tribulustuotteet kuuluvat massanlisääjiin. Nämä luonnolliset testosteroniboosterit tehostavat kehon omaa hormonituotantoa lisäten paitsi energiaa niin seksuaalista halukkuutta, sekä tukien yleistä hyvinvointia ja parantaen suorituskykyä. Korkeampi testosteronipitoisuus myös nopeuttaa palautumista. Näiden ohella massanlisäystuotteisiin kuuluu erilaisia massanlisäysjauheita, joihin on sekoitettu optimaalisesti erilaisia hiilihydraatteja ja proteiineja, hivenaineita ja vitamiineja. Esimerkiksi Serious Mass - Optimum Nutrition sisältää glutamiinia, kreatiinia, jopa 50 g proteiinia annosta kohden, MCT-rasvaa, kattavasti vitamiineja ja mineraaleja sekä huikeat 1250 kilokaloria annosta kohden. Lisäksi gainereihin kuuluu myös erilaiset hiilihydraattivalmisteet kuten maltodekstriinivalmisteet. Niitä käytetään usein palautumiseen. Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi massanlisääjiin kuuluu lukemattomia muita erilaisia tuotteita, jotka sopivat kehonrakennuksen pitkälle vieville ihmisille. 

 
Siirry alkuun