Lihaproteiini - uusi lisäravinnehitti?

Nyt on saatavilla todella mielenkiintoista proteiinilisäravinnetta! MuscleMeds Carnivor proteiini-isolaatti on valmistettu naudanlihasta. Aminohappoja siinä sanotaan olevan enemmän kuin monessa muussa proteiinilähteessä. Naudanlihassa on jo itsessään paljon kreatiinia joten tähän proteiiniin sitä ei tarvitse enää lisää sekoitella. Yhdessä Carnivor annoksessa on enemmän kreatiinia kuin pihvissä. Carnivor lihaproteiiniin on lisätty myös BCAAta (haaraketjuisia aminohappoja). BCAA aminohapot edeauttavat proteiinisynteesiä ja positiivista typpitasapainoa. Carnivor ei sisällä lainkaan rasvaa eikä kolesterolia. Verrattuna muihin proteiinijauheisiin hinnoittelu on varsin kilpailukykyinen. MuscleMeds Carnivor proteiinia on saatavilla eri makuisina vaihtoehtoina:

  • Blue Raspberry
  • Cherry Vanilla
  • Vanilla Caramel
  • Fruit Punch
  • Suklaa

Lisää lihaproteiinista

Liha on ollut jo vuosituhansien ajan ihmisravinnon ehkäpä merkittävin proteiininlähde. Perinteisesti myös kuntosaliharrastajat ja lihasmassan kasvua tavoittelevat syövät runsaasti lihaa. Tutkimustenkin mukaan lihassyöjällä lihakset saattavat kasvaa anemmän kuin niillä jotka eivät syö lihaa. Etenkin vegaaniseen ruokavalioon verrattuna ero on suuri: lihansyöjillä lihasmassa kasvaa huomattavasti nopeammin.

Soijaa pidetään yleensä parhaana kasviproteiinina. Liha kuitenkin lisää tehokkaammin lihasten proteiinisyntesiä kuin soija. Toisaalta liiallistakin lihansyöntiä kannattaa välttää, sillä se ei ensinnäkään tue kestävää kehitystä ja toisekseen se happamoittaa elimistöä. Jos eläinproteiinia saa runsaasti, sen efekti voi olla jopa katabolinen eli lihasta hajottava sen happamuuden vuoksi. 

Nyt, kun erilaiset proteiinituotteet ovat kovassa nousussa, on markkinoille saapunut myös erilaisia lihaproteiineja. Esimerkiksi naudanlihaproteiinissa proteiini saattaa olla jopa parmemin tiivistynyt kuin suositussa heraproteiinissa. Hyvä esimerkki on Carnivor proteiini-isolaatti, joka perustuu naudanlihaan. Siinä on enemmän aminohappoja kuin useissa suosituissa proteiininlähteissä kuten herassa tai soijassa. Se on luonnostaan eräs parhaista kreatiinin lähteistä. Tuotteiden proteiinipitoisuudet näet pakkausten selosteista.

Lihaproteiinit ovat kehittyneitä proteiinijauhevalmisteita. Tällasia ovat esimerkiksi Gold Beef Pro -Tein, joka on yhdistelmä naudan proteiinihydrolysaattia, bioaktiivisia proteiineja ja peptidejä. Lihaproteiini on hyvä ja korkealaatuinen viahtoehto sellaiselle urheilijalle, jolle ei käy laktoosi- tai soijapohjaiset proteiinit. 

Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi 100% Beef Protein IronMaxxilta. Siinä on sekä hitaasti että nopeasti imeytyviä proteiineja, jotka stimuloivat lihasmassan kasvua ja antavat pitkäkestoisen aminohappovirran. 

 
Siirry alkuun