L-karnitiini pitää huolta sydämestä ja aivoista

L-karnitiini on aminohappo, joka kuljettaa solun sisällä rasvahappoja mitokondrioihin pilkottaviksi. Karnitiini vaikuttaa suoraan rasvojen aineenvaihduntaan sekä sydämen ja aivojen toimintaan. Osa karnitiinista on elimistön itsensä valmistamaa, mutta suurin osa karnitiinista saadaan suoraan ravinnosta. Karnitiinin lähteitä ovat esimerkiksi liha ja maitotuotteet.

Karnitiinista apua monelle

Karnitiini sopii erityisesti laihduttajille, kasvissyöjille ja liikkujille, koska se edistää rasvan polttoa ja parantaa suorituskykyä. Kasvissyöjät eivät välttämättä saa ravinnosta tarvittavaa määrää karnitiinia, joten ravintolisä voi olla tarpeen. L-karnitiinilla on hoidettu myös miesten hedelmättömyyttä, korkeaa kolesterolia, väsymystä sekä tarkkaavaisuushäiriöitä.  Karnitiini sopii myös vanhuksille, koska sillä on positiivisia vaikutuksia muistiin sekä aivojen toimintaan ja sen on todettu lievittävän vanhusten fyysistä ja henkistä väsymystä.

Karnitiinin käyttö ravintolisänä on turvallista. Karnitiinia voi ostaa vapaasti myös netistä. Karnitiinin käytöllä voi kuitenkin olla sivuvaikutuksena pahoinvointia, närästystä ja ripulia. Käyttöä ei suositella raskauden aikana.

Siirry alkuun