Arginiinilla pumppia lihaksiin

arginiini lisäravinneArginiini on palautumisestaan välittävän treenaajan lisäravinteiden kestosuosikki. Tämän aminohapon tehoa on vaikea olla huomaamatta; lihakset pumppautuvat verellä ja tulevat täydemmän tuntuisiksi. Treenissä tämä vaikuttaa siihen, että lihaksien hapensaanti tehostuu. Treenistä palautuminenkin on nopeaa kun veren virtaus lihaksiin on tehokasta ja ravintoaineet pääsevät paremmin kulkeutumaan lihaksiin.

Arginiini vaikuttaa elimistössä typpioksidin tuotantoa lisäävästi. Se vapauttaa kasvuhormonia sekä tehostaa immuunipuolustusta. Lisäksi se lisää seksuaalista halukkuutta sekä parantaa erektiota. Proteiinijauheista eniten arginiinia sisältää luonnostaan soijaproteiini. Arginiinia on saatavilla lisäravinnekaupoissa myös erikseen l-arginiini muodossa. Sitä voi erikseen ostettuna käyttää esimerkiksi palautusjuomassa, treenilaturissa ja välipalajuomissakin.

L-Arginiini tietoa

L-arginiini on ihmiselle välttämätön aminohappo, joka vaikuttaa typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi säätelee verisuonten toimivuutta ja sillä on suotuisia vaikutuksia verenpaineeseen, kolesteroliin, lihasvoimaan ja sokeriaineenvaihduntaan. Lisäksi kuona-aineden poistaminen kiihtyy ja luontainen kasvuhormoni lisääntyy l-arginiinin vaikutuksesta. Ihmisen tulee saada l-arginiinia ravinnon tai lisäravinteiden kautta. Aminohappoa on mm. lihassa, kalassa, pähkinöissä ja seesamissa. Ihminen pystyy tuottamaan osan l-arginiinista itse, mutta prosessi on hidasta.

Kova rasitus lisää l-arginiinin tarvetta ja sen puute saattaa aiheuttaa sydän- ja verisuonitautien riskin. Aminohappoa käytetäänkin sydänsairauksien ja verenpainetaudin hoidossa. Lisäksi väsymyksen torjunta, suorituskyvyn parantaminen ja seksuaalisen suorituskyvyn kohottaminen onnistuu käyttämällä l-arginiinia lisäravinteena. Urheilussa l-arginiinia käytetään lisäämään verenkiertoa lihasten työskennellessä, mikä mahdollistaa hyvän voimaharjoituksen. Kestävyyslajeissa lisäravinne auttaa lihasten hapensaannissa. L-arginiinia voi tilata kätevästi netistä.

Siirry alkuun