Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Leader
Midsonafinland
Pharmanord
Redriz
Vitabalans
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Koentsyymi q10

12 tuotetta 3 kaupasta

Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on urheilijan antioksidantti

Koentsyymi Q10 ehkäisee rasitusvammoja ja parantaa suorituskykyä. Lisäksi se on elimistölle tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta.

Koentsyymi Q10 pitäisi kuulua jokaisen aktiiviurheilijan lisäravinnevalikoimaan. Koentsyymi Q10 eli toiselta nimeltään ubikinoni on ollut viime vuosina erityisesti tutkijoiden kiinnostuksen kohteena. Sitä on tutkittu pitkäaikaissairauksien hoidossa sekä huippu-urheilussa ja molemmissa siitä on saatu erittäin hyviä tuloksia.

Koentsyymi Q10 tehtävät

Ubikinonin tärkein tehtävä on toimia monipuolisena antioksidanttina, joka suojaa sekä sydän- että luurankolihassoluja vaurioilta. Antioksidantti suojaa soluja hapettumiselta, jossa reaktiossa solujen perimä, rakenne ja valkuainen saattavat vaurioitua. Koentsyymi Q10 suojaa niinikään aivoja ja koko elimistöä rappeutumiselta.

Ubikinoni toimii mitokondrioissa, noissa solujen alkukantaisissa energiavoimalaitoksissa, jotka se pistää urheilusuorituksen aikana tuottamaan energiaa kasvaneisiin tarpeisiin. Näin ubikinonista saa urheilusuorituksiin ylimääräistä energiaa, jota ei oikein muuten saa valjastettua käyttöön.

Ihmisen maksa valmistaa ubikinonia itse kahdeksasta eri kivennäisaineesta sekä joistakin aminohapoista. Mikäli näitä ei ole elimistössä riittävästi, ubikinonia ei synny tarpeeksi elimistön käyttöön. Ubikinonia voi ottaa myös valmiissa synteettisessä muodossa, jonka elimistö pystyy käyttämään hyväkseen.

Koentsyymi Q10 eli ubikinonin hyödyt urheilussa

Rankka urheilu ja kova treeni on erityisen kovaa elimistölle, sillä kovassa treenissä elimistö on stressitilassa. Stressitilassa ihmisen solut ovat rasituksella, jolloin kaikenlaisia antioksidantteja tarvitaan suojaamaan elimistön soluja muutoksilta. Ubikinoni on yksi tällainen tärkeä antioksidantti.

Monissa tutkimuksissa ubikinonista on todettu olevan hyötyä sekä rasituksen aikana että sen jälkeisessä palautumisessa. Rasituksen aikana ubikinoni on parantanut huippusuoritusta sekä nopeuttanut sen jälkeistä palautumista. Espanjalaisessa tutkimuksessa ubikinonin havaittiin vähentävän olennaisesti erilaisten rasitus- ja muiden vammojen määrää 50 kilometrin juoksussa. Ubininoni nimittäin suojaa lihassoluja vaurioilta.

Siirry alkuun