Näin pääset kuukaudessa rantakuntoon!

Onko etelänmatka varattu syyslomaksi eikä bikinikunnosta ole tietoakaan? Älä huoli, kuukaudessakin on mahdollisuus saavuttaa ihmeitä, kun puhutaan unelmien kropasta! Kuukaudessa painoa voi tiputtaa jopa kymmenen kiloa ja lihasmassaa lisätä, joten on mahdollista että kuukauden päästä olet unelmiesi kunnossa.

Mutta se ei tapahdu itsestään! Se vaatii teräksistä tahtoa, erittäin lujaa tahdonvoimaa sekä tiukkaa keskittymistä. Se vaatii erittäin rankkaa treeniä niin monta kertaa viikossa kuin vain lihaksesi antavat myöten sekä erittäin tiukkaa ruokavaliota!

Tiukka treeni ja ruokavalio

Tiedämme, että kuukaudessa voi päästä unelmien rantakuntoon, sillä moni on tehnyt sen erittäin tiukalla. Esimerkiksi asuntosijoittajaneuvoja ja entinen painija Marko saavutti huikean rantakropan kuukauden supertiukalla treenillä ja ruokavaliolla. Katsotaan miten hän sen teki.

Marko kertoo kesäkroppahaasteestaan blogissaan. Hän ei lähtenyt haasteeseen yksin, vaikka olikin painiurallaan tottunut treenaamaan kovaa ja tiesi, miten se tehdään. Hän siis kysyi vinkkejä ja neuvoa sekä uusinta tutkimustietoa ravitsemusneuvoja Jaakko Halmetojalta, yhdeltä lääkäriltä sekä menestyneeltä bodarilta.

Kuukaudessa Markolta lähti painoa reilu 10 kiloa ja rasvaprosentti tipahti 16 prosentista 9,9 prosenttiin (pihdeillä mitattuna). Tulos oli siis huikea kuukaudessa saavutetuksi!

Marko treenasi viisi kertaa viikossa. Aluksi hän yritti treenata joka päivä, mutta hän huomasi aamuisin leposykkeen kohoamisesta, että lihakset eivät ehtineet palautua tarpeeksi, jolloin lepopäiviä oli pakko ottaa mukaan. Lihakset kehittyvät myös lepopäivinä, joten lepopäiviä tulee ja pitääkin olla, muuten elimistö joutuu stressitilaan, joka ei kyllä edesauta tavoitteeseen pääsyä.

Ideana termogeeninen tila

Marko oli äärimmäisen tarkalla ruokavaliolla, oikeastaan hän ei syönyt kunnolla oikeaa ruokaa, vaan kaikkia äärimmäisen tarkkaan valittuja ravinnepitoisia ruoka-aineita. Ruokavalion tavoitteena oli saada elimistö termogeeniseen tilaan, jossa aineenvaihdunta kiihdytetään tarkoituksella.

Termogeeninen tila tarkoittaa sitä, että kehon lämpötilaa nostetaan keinotekoisesti termogeenisillä aineyhdistelmillä. Yhdistelemällä oikeassa suhteessa termogeenisiä aineita keskenään Markon kehon lämpötila nousi 36,5 asteesta 37,2 asteeseen. Tämä nosti voimakkaasti aineenvaihduntaan ja tätä kautta energiankulutusta ja rasvan palamista. Keho on siis niin sanotusti ylikierroksilla ja saa aikaan voimakkaan energiankulutuksen.

Kuinka termogeeninen tila saavutetaan?

Kesäkroppa kuukaudessa Marko Kaarto Yksi tärkeimmistä termogeenisen tilan saavuttamisen välineistä on ruokavalio, ei kuitenkaan ainoa. Ruuan lisäksi Marko saunoin neljä kertaa viikossa infrapunasaunassa, joka paitsi kiihdytti aineenvaihduntaa myös rentoutti ja nopeutti lihasten palautumista rankasta treenistä. Lisäksi hän kiihdytti kehon lymfajärjestelmää pitämällä jalkoja koholla neljästi viikossa. Saman voi tehdä esimerkiksi aktivoivilla yrttijalkakylvyillä.

Ennen haasteeseen ryhtymistä Marko kävi koneellisessa suolentyhjennyksessä pari kertaa, mikä sekin kiihdytti aineenvaihduntaa. Luonnollisempi ja lempeämpi keino on esimerkiksi paasto viikko pari ennen kesäkroppahaastetta tai Detox-tuotteilla tehty suolentyhjennys. Ruokavalio sen sijaan kuulostaa maallikon korviin melko haastavalta. Se koostui erilaisista ravinnetiheistä superfoodeista sekä termogeenisistä aineyhdistelmistä sekä aineenvaihduntaa kiihdyttävistä mausteista.

Markon yhden päivän syömiset:

 • Aamupala: Lähdevettä sitruunalla, Guaranaa, L-karnitiinia, Kromipikolinaattia, Cayennepippuri, L-tyrosiini, Kofeiini, Chili, Tesofensiini ja Epimedium, Super green (viherjauhe) blendattuna lehtivihreisiin ja vihanneksiin, Four Salts -suolaa, valkoisia papuja, vihreä tee, B-vitamiini ja monivitamiini-/kivennäisainevalmiste, hyvää rasvaa
 • Välipala: Kananmunan valkuaisia, Maca, Super Green, Cayennepippuri ja Chili, Vihreä tee, Sitruuna
 • Lounas: Valkoisia papuja, Lehtivihreäpirtelö, Vihreä tee, Sitruuna
 • Välipala: Kananmunan valkuaisia, Super Green, Cayennepippuri ja Chili, Guaranaa, L-karnitiinia, Kromipikolinaattia, Cayennepippuri, L-tyrosiini, Kofeiini, Chili Tesofensiini ja Epimedium, Sitruuna
 • Päivällinen: Valkoisia papuja, Lehtivihreäpirtelöä, Vihreä tee, Sitruuna
 • Välipala: Kananmunan valkuaisia, Maca, Super Green, Cayennepippuri ja Chili, Sitruuna
 • Iltapala: Four Salts -suolaa, blendattuna lehtivihreisiin ja vihanneksiin, Valkoisia papuja, Sitruuna puristettuna lähdeveteen, Tesofensiini ja Epimedium, Vihreä tee, B-vitamiini ja monivitamiini-/kivennäisainevalmiste, Hyvää rasvaa.

Marko söi siis säännöllisesti parin tunnin välein, 7 kertaa päivässä. Lisäksi hän joi useita litroja puhdistettua vettä päivässä. 

Onko termogeeninen tila turvallinen?

Termogeenisessä tilassa elimistö on jatkuvasti ylikierroksilla, joten pitkällä tähtäimellä sellainen tila ei todennäköisesti ole ihmiselle hyväksi. Markon haasteessa mukana oleva lääkäri mittasi Markoa pari kertaa viikossa varmistaakseen, että koko haaste oli terveyden kannalta turvallinen. Ilman lääkäriä näin rankkaan haasteeseen ei ehkä kannata lähteä.

Kuinka tavallinen pulliainen pääsee rantakuntoon kuukaudessa?

Rantakuntoon voi päästä kuukaudessa, vaikkakaan välttämättä kymmentä kiloa ei saa kovin helposti tippumaan. Mutta viisi tai kuusi kiloa on täysin mahdollista saada tiputettua. Kuukaudessa kropan saa myös kiinteytettyä ja rasvaa tiputettua hyvällä treenillä ja ruokavaliolla.

Marko antaa tähän hyvät vinkit:

 •  Juo reilusti hyvää vettä, 2-3 litraa pitkin päivää.
 •  Vähennä hiilihydaatteja: riisi, peruna, pasta pois ja nauti tarvittavat hiilihydraatit vihreistä kasviksita, marjoista ja hedelmistä.
 •  Lisää proteiinia: kana, kala, vähärasvainen liha, kananmuna ja niin edelleen.
 •  Pidä ruokailurytmi säännöllisenä, tankkaa ruokaa mielellään itseesi 5-6 kertaa päivässä.
 •  Nauti mahdollisimman laadukasta ruokaa, sokeriset ja roskaruoka pois.
 •  Harrasta kuntoliikuntaa, neljä kertaa viikossa, vähintään tunti kerrallaan, niin että hikoilee ja hengästyy.


Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Mari sanoo...1
Ei tommosel paskal elä. .kananmunan valkuaist ja lehtivihreää voi helvetti

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?