Dieettipatukat ovat ravitseva vaihtoehto

Kauppojen hyllyille on viime vuosina saatu paljon terveellisempiä vaihtoehtoja sulkaapatukoille. Suklaapatukat ovat nykyajan kirous, sillä niihin on todella helppo langeta kiireisen elämäntavan vuoksi. Nyt kuitenkin dieetti-, ateriankorvike- ja proteiinipatukat ovat nousseet suklaapatukoiden rinnalle ravitsevammaksi vaihtoehdoksi. 

Dieettipatukat sisältävät yleensä vähän hiilihydraatteja, toisin kuin suklaapatukat. Myös rasvaa on vähän, mutta proteiinia paljon. Proteiinin ansiosta dieettipatukat pitävät nälkää pitkään, mutta eivät lihota samalla tavalla kuin suklaapatukat. Dieettipatukoihin saatetaan myös lisätä runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, jolloin niiden ravinnepitoisuus nousee. Ne sopivatkin hyvin esimerkiksi kiireiselle välipalaksi. Toisissa patukoissa on myös paljon kuitua, joka pitää hyvin yllä kylläisyydentunnetta sekä parantaa suoliston toimintaa. Eri patukoiden välillä on runsaasti eroja kuidun, proteiinin, hiilihydraattien ja sokerin määrissä, niimpä ravintosisältö kannattaa aina tarkistaa ennen ostamista. Joissain patukoissa saattaa olla myös runsaasti lisä- ja makeutusaineita.

Jos on koukussa makeaan, helppo tapa on vaihtaa sulkaapatukka dieettipatukkaan. Dieettipatukoitakaan ei kannata kuitenkaan syödä liikaa, sillä oikea ruoka on aina paras vaihtoehto. Päivällistä tai lounasta dieettipatukalla ei kannata koskaan korvata. 

Vaihtoehtoja eri merkeiltä

Suosittuja dieettipatukoita ovat esimerkiksi Weiderin Low Carb High Protein Barit, joista lähes puolet on proteiinia, ja sokeria ainoastaan 1,5 grammaa. Patukka sopii paitsi välipalaksi niin palautumiseen treenin jälkeen. Star Nutritionilla on kehuttu Optinut-patukka, joka sisältää aitoa pähkinää, manteleita sekä granuloitua proteiinia sekä kivennäisaineita ja vitamiineja. Se sisältää myös MCT-rasvaa, joka vaikuttaa suotuisasti rasvanpolttoon, sillä se ei varastoidu eikä nosta insuliinia vaan vähentää nälän tunnetta ja makeanhimoa. 

Ehkäpä kaikista suosituin dieettipatukoista on Quest Barit. Nämä Quest Nutritionin proteiinipatukat ovat laadukkaita ja mahdollisesti parhaimman makuisia dieettipatukoita. Niiden raaka-aineet ovat laadukkaat, eikä niihin ole lisätty sokeria. Proteiini saadaan hera- ja maitoproteiineista. Lisäksi Quest Barit sisältävät runsaasti ravintokuitua. Quest Bar on äärimmäisen kätevä ja terveellinen välipala esimerkiksi kuntosalitreenaajalle tai painonpudottajalle. Lisäksi ne nopeuttaa palautumista treenin jälkeen. 

Siirry alkuun