Dieettijuomat sisältävät sokerin sijaan vitamiineja

Dieettijuomat ovat erinomaisia janojuomia, sillä niissä ei ole sokereita, mutta niissä on runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat painonhallinnassa!

Dieettijuomiksi nimitetään oikeastaan tosi erilaisia juomia: matalakalorisia vitamiinimehuja, proteiinijuomia, joissa on vähän kaloreita, sekä erilaisia proteiinipitoisia palautusjuomia. Yhteistä dieettijuomille on niiden vähäinen energiataso suhteessa niiden sisältämään proteiinin määrään.

Celsius vitamiinijuomat

Treenikansan parissa erittäin tunnetut Celsius energiajuomat ovat yksi tunnetuimpia dieettijuomia. Celsius on täysin sokeriton energiajuoma, joka sisältää vain 4 kaloria tölkkiä kohden. Myös sisällöltään Celsius monipuolinen: yhdistelmä kofeiinia, guaranaa, vihreä tee -uutetta, kromia ja vitamiineja. Juoman sisältämä kromi auttaa pitämään verensokerin tasaisena myös rankkojen treenien jälkeen, vireystaso pysyy hyvänä pitkänäkin päivänä vihreän teen, guaranan ja kofeiinin ansiosta.

Celsius sisältäää vitamiineja todella monipuolisesti, muun muassa B-ryhmän vitamiineja, jotka ovat erittäin tärkeitä urheilijalle sillä ne edistävät kehon normaalia energia-aineenvaihduntaa. C-vitamiini taas on tärkeä taistellessa rankan treenin aiheuttamaa happoprosessia vastaan lihaksissa.

Celsius-dieettijuomia on useita eri makuja ja se on pakattu helppoihin tölkkeihin, joista ne on helppo hörpätä vaikka treenijuomaksi.

Proteiinilisät

Rankasti treenaavan ja painoaan tarkkailevan tulee olla hyvin tarkkana siitä, että ruokavaliosta tai juomista tulee tarpeeksi proteiineja. Rankka treeni alkaa pian käydä omaa kehoa vastaan, sillä matala energiataso alkaa kuluttaa energiaa lihaksista, muuttamalla proteiinia glukoosiksi ja näin lihakset surkastuvat kasvamisen sijaan.

Proteiinilisät ovat oiva apu torjumaan tätä. Esimerksiksi Biotechin erimakuiset proteiinilisät on annospulloihin pakattuja proteiinijauheita, jonne sekoitetaan vesi. Juoma on heti valmis nautittavaksi. Biotechin Protein Fuel juomissa on pelkästään helposti sulavaa proteiinia, ei rasvaa eikä hiilihydraatteja, ja tämän proteiinin lihakset pystyvät käyttämään heti hyväkseen.

Dieettijuomat lyhyesti

  • dieettijuomia ovat matalaenergiset energiajuomat sekä hiilihydraatittomat proteiinijuomat
  • auttavat painonhallinnassa ja laihtumisessa

 

Siirry alkuun