CLA kiihdyttää rasvanpolttoa

CLA:n edut kehonrakentajille, fitnessatleeteille sekä muille urheilijoille on tunnettu jo kauan. CLA:n kyky ehkäistä rasvan varastoitumista rasvasoluihin luo optimaaliset edellytykset rasvattoman massan kehittämiseen ja kivenkovan fysiikan rakentamiseen.

CLA eli konjugoitu linolihappo on tunnetusti ainoa terveellinen transrasvahappo. CLAlla tunnetaan olevan monia terveellisiä vaikutuksia ihmisen elimistöön: CLA laihduttaa, vähentää selluliittia, polttaa rasvaa, kiinteyttää ja vahvistaa lihaksia eli on anabolinen yhdiste, ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, vahvistaa luustoa, ehkäisee syöpää ja paljon muuta. Sitä verrataan monipuolisilta terveysvaikutuksiltaan kalaöljyn omega-3-rasvahappoihin!

Miten CLA laihduttaa?

CLA onkin jo jonkin aikaa ollut rasvapolttovalmiste numero yksi kaikkialla maailmassa ja se on tutkitusti ainoita jotka oikeasti toimii. CLA:n toimintamekanismi liittyy siihen, että se lisää adiponektiini-hormonin tuotantoa rasvasoluissa.

Fitnessurheilijat ja laihduttajat ovat jo jonkin aikaa käyttäneet lähes poikkeuksetta CLA-valmisteita, sillä fitnessurheilijoiden kehon äärimmäisen matala rasvataso ei synny ja säily itsestään! CLA polttaa ahkerasti rasvaa mutta lisäksi se auttaa pitämään lihasmassan kunnossa niin, että lihakset eivät ala supistua huolimatta matalaenergisestä ruokavaliosta. CLA nimittäin estää lihasoluja hajoamasta.

Mistä CLA:ta saa?

CLA transrasvahappoa ei ole valmiiksi ihmisen elimistössä, joten sitä täytyy saada ruuasta. CLA:ta saa lihasta ja maitotuotteista, joissa se on tietysti rasvassa. Ongelmana onkin, että varsinkin nainen, joka haluaa laihduttaa, vähentää usein rasvan minimiin ruokavaliostaan. Näin hän ei välttämättä saa CLA:ta ruuastaan ollenkaan. Voimakkaasti treenaava, matalaa rasvaprosenttia tavoitteleva nainen harvoin popsii juustoa ja rasvaista lihaa...

CLA:ta voi kuitenkin ottaa lisäravinteena, juomina, jauheina, tapletteina, kapseleina, joissa sitä on tiiviissä muodossa paljon eikä näin tarvitse syödä rasvaa niin paljoa. Aiheesta ei ole vielä tieteellistä tutkimusta, mutta voi olla, että kapseleissa rasvana oleva CLA imeytyy paremmin kuin jauheesta, jossa CLA ei ole yhtä luonnollisessa muodossa.

CLA lyhyesti

  • transrasvahappo, joka kiihdyttää rasvanpolttoa ja on siksi yksi maailman suosituimmista laihdutusvalmisteista
  • polttaa selluliittia!
  • CLA auttaa säilyttämään lihasmassan laihdutuksen aikana
  • CLA:lla on lukuisia hyviä terveysvaikutuksia, sillä se vähentää tulehdusta elimistössä
  • CLA muun muassa ehkäisee syöpää ja sydän- ja verisuonisairauksia sekä vahvistaa luustoa
Siirry alkuun