Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Leader
Olimp
Scitec Nutrition
Star Nutrition
Lifestream
Superfruit
Vitaprana
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Antioksidantit

28 tuotetta 2 kaupasta

Antioksidantit pitävät terveenä ja nuorena

Antioksidantit ovat erilaisia yhdisteitä, joita ihmisen elimistö tuottaa itse ja joita saamme myös ruuasta. Esimerkiksi C- ja E-vitamiinit sekä D-vitamiini ovat antioksidantteja, karotenoidit ja lukuisat muut erityisesti hedelmistä, marjoista, kasviksista ja muista tuoreista kasvikunnan tuotteista saatavat ainesosat.

Antioksidantit ovat terveen elimistön peruspilari. Antioksidantit nimittäin taistelevat vapaita radikaaleja vastaan neutraloiden niitä. Vapaat radikaalit ovat rakenteeltaan epävakaita kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat positiivisesti varautuneiden yhdisteiden kanssa hapettaen niitä. Erityisen herkästi reagoivat monityydyttymättömät rasvahapot, joiden hapettumista eli härskiintymistä vapaat radikaalit edistävät ja antioksidantit estävät. Vapaat radikaalit vaurioittavat tuman perintöainesta DNA:ta, solukalvojen rakenteita ja veren rasvoja kuljettavia lipoproteiineja. Toisin sanoen vapaat radikaalit altistavat omalta osaltaan meitä syövälle, sairauksille ja vanhenemiselle.

Vapaita radikaaleja tulee elimistöömme kaikkialta. Niitä syntyy elimistössämme erilaisten prosessien tuloksena, niitä tulee ympäristöstä ruuasta, ilmansaasteista, lisäaineista. Olennaista onkin, että elimistössä on jatkuvasti tarpeeksi erilaisia antioksidantteja, jolloin elimistö toimii normaalisti neutraloiden vapaat radikaalit.

Urheilijan tärkeää saada antioksidantteja

Erilaiset hapot, kuten myös väsyneissä lihaksissa syntyvät maitohapot, toimivat elimistössä kuin vapaat radikaalit. Urheilijan on siis erittäin tärkeää saada ruokavaliostaan tarpeeksi antioksidantteja, sillä rankasti urheilevan ja treenaavan elimisö on jatkuvasti todella kovilla. Antioksidantit tasapainottavat elimistön stressitilaa, joka tulee voimakkaasta treenaamisesta.

Vähintään puoli kiloa hedelmiä, kasviksia ja vihanneksia päivässä ei välttämättä riitä urheilijalle, vaan voi olla tärkeää napsia antioksidantteja myös esimerkiksi monivitamiinivalmisteina tai esimerkiksi karnosiinia, joka on aminohappo ja toimii elimistössä antioksidanttina. Erilaiset viherjauheet ovat erinomainen lisä jokapäiväiseen ruokavalioon, sillä niistä antioksidantteja saa helposti, nopeasti, luonnollisesti ja puhtaasti elimistön käyttöön.

Antioksidanttien puute sairastuttaa

Erittäin rankasti urheilevat, kuten huippu-urheilijat, ovat erittäin alttiita sairastumiselle, sillä heidän elimistönsä on lähes jatkuvasti liiallisen rasituksen aiheuttamassa stressitilassa. Liian vähäinen antioksidanttien saanti ei kyllä vahvista tilannetta, vaan altistaa elimistöä entistä pahempaan stressitilaan, jolloin se on otollinen erilaisten bakteerien ja virusten iskeä. Antioksidanttien kulutus on urheilijalla kova, joten niitä tuleekin saada suuhunsa riittävästi. Antioksidantteja on monia erilaisia, ja kaikki toimivat omalla tavallaan vapaita radikaaleja vastaan.

Siirry alkuun