Tehonlisääjät

TehonlisääjätTehonlisääjät on tarkoitettu maksimoimaan sekä kuntosalitreenin tehokkuutta että palautumista treenistä. Monet boosterit pyrkivät tehostamaan hormonituotantoa, joko testosteronia tai kasvuhormonia. Jotkut tuotteet lisäksi estävät naishormonituotantoa. Mainittakoon että lisäravinteet joita tällä sivulla käsitellään, ovat Suomessa laillisia.

Tribulus terrestris

Suurimman suosion ainakin saatavilla olevien tuotteiden lukumäärässä ovat saavuttanut tuotteet, jotka sisältävät tribulus terrestris kasvista saatua uutetta. Sen väitetään lisäävän LH-hormonin tuotantoa, joka taas säätelee mieshormoni testosteronin tuotantoa. Mielipiteet näiden tuotteiden toimivuudesta ovat ristiriitaisia. Joidenkin mielestä tuotteilla ei ole mitään vaikutusta kun taas toiset ovat huomanneet niiden tuovan lisätehoa harjoitteluun.

Guarana

Guaranavalmisteissa on guaranakasvista saatua kofeiinia. Kofeiinilla on piristävä vaikutus ja se lisäksi edesauttaa rasvan palamista. Vaikutus perustuu siis samaan aineeseen jota saa myös aivan tavallisesta kahvista. Tuotteiden koostumus ja imeytymisnopeus on kuitenkin pyritty optimoimaan harjoittelua ajatellen.

Ecdysterone

Tätä ainetta esiintyy kasveissa ja sen vaikutus kehoon on anabolinen. Ecdysteronen tehoa on verrattu anabolisiin lääkkeisiin. Sen vaikutus perustuu paitsi testosteronituotannon lisääntymiseen, myös positiivisen typpitasapainon säilyttämiseen kehossa.

Methoxy

Methoxy on patentoitu lisäravinne, joka on kehitetty rasvattoman lihasmassan lisäämiseen ilman androgeenisiä sivuvaikutuksia. Methoxyn sanotaan pystyvän ohjaamaan ravinteet lihasmassaksi rasvan sijan. Sen sanotaan vähentävän stressihormoni kortisolin tuotantoa, tehostavan proteiinien hyväksikäyttöä sekä säilyttävän kehon positiivisen typpitasapainon.

Ipriflavone

Ipriflavonen vaikutukset ovat paljolti methoxyn kaltaisia, mutta lisäksi sen vaikutuksiin kuuluu kyky alentaa estrogeenitasoja.

Ginseng

Ginsengon aasialainen kasvi, jota on käytetty yleiskuntoa vahvistavana rohdoksena jo kauan. Sillä sanotaan olevan myös mieskuntoa parantavia ominaisuuksia. Ginsengiä käytetään joissakin boostereissa yhtenä ainesosana.

Eurycoma longifolia

Eurycoma longifolia lisäravinne jonka sanotaan nostavan testosteronitasoja. Sen myös väitetään lisäävän ATP:n (adenosiinitrifosfaatti) tuotantoa.
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia paikasta? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Leave this empty: